Spärra Telefonnummer

Annons
Steg 3: Blockera nummer 0733228222
Det finns flera möjligheter för vad man kan göra mot ej önskade samtal. En är att sätta ditt nummer på en officiell ringa-inte-lista. Tjänsten erbjuds i olika länder och hjälper till att minska ej önskad reklam eller marknadsföringssamtal. Ändå kommer det fortfarande att finnas företag som ringer dig illegalt, även om ditt nummer är på en sådan ringa-inte-lista. Informera dig genom att kontakta en konsumentsskyddsorganisation i ditt land.

Dessutom rekommenderas att informera din leverantör om inkommande, icke begärda samtal. Inte bara kan de ge dig uppringarens telefonnummer - om det blockerades under samtalet - men de kan också ha en möjlighet att svartlista en viss telefonnummer i deras system. Omfattningen av en sådan tjänst och om det är gratis eller avgiftsbaserad varierar från leverantör till leverantör. Högt utvecklade telefonsystem erbjuder också funktioner kring svartlistning för att blockera skräppostnummer. Men detta kommer inte att eliminera alla icke önskade samtal som du tar emot men det hjälper till att minska dem. Eftersom antalet spammare ökar hela tiden , kommer det inte att vara möjligt att blockera alla spamnummer. En svartlista-funktion erbjuds av Fritzbox.

Det finns också applikationer för mobila enheter för att identifiera vem som ringer dig innan du plocka upp telefonen. Den nya tellows appen använder tellows scoren för att klassificera nummer enligt deras nivå av pålitlighet. Medan följande inkommande samtal från seriösa tal inte påverkas, kommer samtal från ett telefonnummer som värderades som icke pålitligt att markeras av appen.

tellows appen är för närvarande tillgänglig i: Schweiz, Österrike, Tyskland, Storbritannien, Italien, Sverige och Frankrike.

Enligt deras websida nixtelefon.org har registret två syften:
  1. Att göra det möjligt för privatpersoner att på ett enkelt sätt informera försäljare och marknadsförare om att de inte önskar telefonsamtal i försäljnings-, marknadsförings- eller insamlingssyfte.
  2. Att näringslivet ska ha tillgång till ett centralt register över privatpersoner som anmält att de inte önskar bli kontaktade per telefon i försäljnings-, marknadsförings- eller insamlingssyfte.

Nu kan ni även spärra era mobilnummer och det är gratis att gör det. Men, som sagt, gäller registret bara för seriösa företag och även där finns det några undantag.

Nästa steg Beställa ett nytt nummer arrow right
Tillbaka till Juridisk rådgivning arrow left


Översikt över hjälpsidor